preslava kolik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

çardak kebabı

Aşağa gitmek

çardak kebabı Empty çardak kebabı

Mesaj  Admin Çarş. Kas. 17, 2010 7:37 pm

Çardak Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler
1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Baş Soğan
4 Diş Sarmısak
2 Domates
3 Sivribiber
2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kaşar
Ketçap ya da Salça






Yemeğin Tarifi
Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.

Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.

Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.

Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.




Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 220
Points : 634
Kayıt tarihi : 23/10/10
Nerden : kktc

http://preslavakolik.benimforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz