preslava kolik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

güveç kebabı (ege usulü)

Aşağa gitmek

güveç kebabı (ege usulü) Empty güveç kebabı (ege usulü)

Mesaj  Admin Salı Kas. 30, 2010 2:53 am

Güveç Kebabı (Ege Usulü) - Malzemeler - İçindekiler

500 gr kemiksiz kuzu eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr taze soğan
3/1 su bardağı sirke
4/3 su bardağı su
2 diş ezilmiş sarımsak
4 defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Güveç Kebabı (Ege Usulü) - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Eti minik kareler halinde kesin. Güveçte 2 kaşık zeytinyağını kızdırıp eti içine atarak kavurun. Sonra tuzunu, biberini, suyunu ve 1 kaşık zeytinyağını ialeve edin. Güvecin kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin. Zeytinyağında ince doğranmış taze soğanları sararttıktan sonra ezilmiş sarımsak, defne yaprağı ve sirkeyi de ekleyrek hafif ateşte 1 saat kadar daha pişirin..

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 220
Points : 634
Kayıt tarihi : 23/10/10
Nerden : kktc

http://preslavakolik.benimforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz