güveç kebabı (ege usulü)
1 sayfadaki 1 sayfası
güveç kebabı (ege usulü)
Güveç Kebabı (Ege Usulü) - Malzemeler - İçindekiler
500 gr kemiksiz kuzu eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr taze soğan
3/1 su bardağı sirke
4/3 su bardağı su
2 diş ezilmiş sarımsak
4 defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Güveç Kebabı (Ege Usulü) - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Eti minik kareler halinde kesin. Güveçte 2 kaşık zeytinyağını kızdırıp eti içine atarak kavurun. Sonra tuzunu, biberini, suyunu ve 1 kaşık zeytinyağını ialeve edin. Güvecin kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin. Zeytinyağında ince doğranmış taze soğanları sararttıktan sonra ezilmiş sarımsak, defne yaprağı ve sirkeyi de ekleyrek hafif ateşte 1 saat kadar daha pişirin..
500 gr kemiksiz kuzu eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr taze soğan
3/1 su bardağı sirke
4/3 su bardağı su
2 diş ezilmiş sarımsak
4 defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Güveç Kebabı (Ege Usulü) - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Eti minik kareler halinde kesin. Güveçte 2 kaşık zeytinyağını kızdırıp eti içine atarak kavurun. Sonra tuzunu, biberini, suyunu ve 1 kaşık zeytinyağını ialeve edin. Güvecin kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin. Zeytinyağında ince doğranmış taze soğanları sararttıktan sonra ezilmiş sarımsak, defne yaprağı ve sirkeyi de ekleyrek hafif ateşte 1 saat kadar daha pişirin..
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz