preslava kolik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HAZIR YUFKA MANTISI

Aşağa gitmek

HAZIR YUFKA MANTISI Empty HAZIR YUFKA MANTISI

Mesaj  melek plus Paz Ara. 05, 2010 2:48 am


HAZIR YUFKA MANTISI Yemek_tarifleri

MALZEMELER İÇ HARÇ İÇİN SOS İÇİN

2 adet hazır yufka 250 gr yağsız kıyma 2 su bardağı et suyu
1 su bardağı yoğurt 1 adet ortaboy kuru soğan 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz,karabiber 1 yemek kaşığı margarin


Yoğut ve zeytinyağını çatalla bi güzel çırpıyoruz.Kıyma,kıyılmış soğan,tuz ve karabiberi karıştırıp iç harcını hazırlıyoruz.Yufkalardan birini tezgaha yayıp yoğurt ve zeytinyağlı karışımın yarısını üzerine sürüyoruz.İkinci yufkayla üzerini kapatıp kalan yoğutlu karışımıda üzerine sürdükten sonra yufkaları çok küçük olmayacak şekilde kare olarak kesiyoruz.
Hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan küçük parçalar alıp yufkaların ortasına koyuyoruz.Karelerin köşelerini aynı mantı yapar gibi birleştiriyoruz Hazırladığımız mantıları fırın tepsisine dizip,fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.Sıcak et suyunu ,kızaran yufka mantısının üzerinde gezdirip sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz.Küçük bir kapta margarin eritip pul biber kızdırılarak bir güzel mantının üzerine döküyoruz sonra mmmm afiyetle yiyoruz:)
AFİYET OLSUN....



melek plus
melek plus

Mesaj Sayısı : 61
Points : 181
Kayıt tarihi : 23/10/10
Yaş : 37
Nerden : istanbul

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz