NİYOKKİ HAMURUNDAN PATATES MANTISI
1 sayfadaki 1 sayfası
NİYOKKİ HAMURUNDAN PATATES MANTISI
Niyokki İtalyanların fesleğen sosu ve krema ile hazırladıkları bir çeşit makarna aslında.Biz bunu sarımsaklı yoğurt ile mantı gibi olabileceğini düşündük ve yanılmamışız gerçekten çok lezzetli bir tat elde ettik denemenizi tavsiye ederiz....
MALZEMELER
3 Adet büyük boy patates
1 Adet yumurtanın sarısı
Aldığı kadar un
Tuz,kırmızıbiber
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağ
Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz,eziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan patateslerimize tuzumuzu,kırmızı biberimizi ve yumurta sarımızı ilave ediyoruz ve un ekleyerek ele yapışmayacak şekilde hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Elde ettiğimiz hamurumuzu parmak kalınlığında şerit yapıp 1 cm kalınlığında kesiyoruz ve unladığımız tepsimize diziyoruz dikkat edin yapışmasınlar.Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ilavesi yaptığımız suyumuzu makarna suyu gibi kaynatıp niyokkilerimizi içine bırakıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sonra pişen niyokkilerimiz suyun üstüne çıkıyorlar suyun üstüne çıkanları kevgir yardımı ile alıyoruz .
Daha sonra sarımsaklı yoğurdumuzu ve erittiğimiz tereyağımızı üzerine döküp afiyetle yiyoruz....
Afiyet olsun....
melek plus- Mesaj Sayısı : 61
Points : 181
Kayıt tarihi : 23/10/10
Yaş : 37
Nerden : istanbul
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz