preslava kolik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NİYOKKİ HAMURUNDAN PATATES MANTISI

Aşağa gitmek

NİYOKKİ HAMURUNDAN PATATES MANTISI Empty NİYOKKİ HAMURUNDAN PATATES MANTISI

Mesaj  melek plus Paz Ara. 05, 2010 2:44 am

NİYOKKİ HAMURUNDAN PATATES MANTISI 1238087694yemekler_002_1238087694

NİYOKKİ HAMURUNDAN PATATES MANTISI 1238087680yemekler_003_1238087680
Niyokki İtalyanların fesleğen sosu ve krema ile hazırladıkları bir çeşit makarna aslında.Biz bunu sarımsaklı yoğurt ile mantı gibi olabileceğini düşündük ve yanılmamışız gerçekten çok lezzetli bir tat elde ettik denemenizi tavsiye ederiz....

MALZEMELER
3 Adet büyük boy patates
1 Adet yumurtanın sarısı
Aldığı kadar un
Tuz,kırmızıbiber

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağ

Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz,eziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan patateslerimize tuzumuzu,kırmızı biberimizi ve yumurta sarımızı ilave ediyoruz ve un ekleyerek ele yapışmayacak şekilde hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Elde ettiğimiz hamurumuzu parmak kalınlığında şerit yapıp 1 cm kalınlığında kesiyoruz ve unladığımız tepsimize diziyoruz dikkat edin yapışmasınlar.Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ilavesi yaptığımız suyumuzu makarna suyu gibi kaynatıp niyokkilerimizi içine bırakıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sonra pişen niyokkilerimiz suyun üstüne çıkıyorlar suyun üstüne çıkanları kevgir yardımı ile alıyoruz .
Daha sonra sarımsaklı yoğurdumuzu ve erittiğimiz tereyağımızı üzerine döküp afiyetle yiyoruz....
Afiyet olsun....
melek plus
melek plus

Mesaj Sayısı : 61
Points : 181
Kayıt tarihi : 23/10/10
Yaş : 37
Nerden : istanbul

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz