yufkada etli pilav
1 sayfadaki 1 sayfası
yufkada etli pilav
Yufkada Etli Pilav - Malzemeler - İçindekiler
1 adet yufka
1 kase pirinç
100 gr et
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Karabiber
Tuz
Yufkada Etli Pilav - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Bir tencerede yağda etleri kavurun. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra küçük küçük doğradığınız havuçları da ekleyip pilava yetecek kadar suyu ilave edin. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Etler piştikten sonra yıkadığınız pirinci de ilave edin. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra suyunu sürekli kontrol ederek pişirmeye devam edin.
Bir kek kalıbını veya fırın tepsisini yağlayp yufkayı serin. Pilavı içine boşaltıp düzeltin. Kenarından sarkan yufkayı pilavın üzerine gelecek şekilde kapatın. 180 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Ters çevirerek ve dilimleyerek servis yapın.
1 adet yufka
1 kase pirinç
100 gr et
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Karabiber
Tuz
Yufkada Etli Pilav - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Bir tencerede yağda etleri kavurun. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra küçük küçük doğradığınız havuçları da ekleyip pilava yetecek kadar suyu ilave edin. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Etler piştikten sonra yıkadığınız pirinci de ilave edin. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra suyunu sürekli kontrol ederek pişirmeye devam edin.
Bir kek kalıbını veya fırın tepsisini yağlayp yufkayı serin. Pilavı içine boşaltıp düzeltin. Kenarından sarkan yufkayı pilavın üzerine gelecek şekilde kapatın. 180 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Ters çevirerek ve dilimleyerek servis yapın.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz