preslava kolik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Patlıcanlı Et Yemeği

Aşağa gitmek

Patlıcanlı Et Yemeği Empty Patlıcanlı Et Yemeği

Mesaj  melek plus Ptsi Kas. 29, 2010 5:40 am

Malzemeler:



  • 3 Adet orta boy patlıcan
  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 200 gr dana veya kuzu eti (hangisini isterseniz kullanabilirsiniz hatta tavuk bile)
  • 3 Adet büyük boy domates
  • 1 Kaşık domates salçası
  • 1 Kaşık biber salçası
  • Tereyağı
  • Sıvıyağ (patlıcanı kızartmak için)
  • 2 Su bardağı kaşar peyniri rendesi (fırın kabının boyutuyla ilgili)
  • 4 Diş sarmısak
  • Kekik,kimyon,karabiber,tuz

Hazırlanışı:


Patlıcanların kabuklarını tamamen veya alacalı olarak soyarak çok ince olmamak şartıyla yuvarlak olarak doğrayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
Patlıcanlı Et Yemeği Cimg6038-medium-150x150 Patlıcanlı Et Yemeği Patlicanli-et-yemegi-6-medium-150x150 Patlıcanlı Et Yemeği Patlicanli-et-yemegi-1-medium-150x150
Etleri jülyen olarak kesin (yani ince uzun şekilde).
Soğanları ve domatesleri küp küp doğrayın.
Etleri bir kaşık tereyağında soteleyin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun ayrı bir yerde soğanları karamelize oluncaya kadar bir kaşık tereyağı ile kavurun, üzerine domatesleri ekleyin bir süre karıştırarak pişirin.
Etleri ve soğan, domates karışımını aynı kapta birleştirin.
Biber ve domates salçasını bir bardak (bu etin cinsine bağlı olarak değişir,gerekirse daha fazla ekleyin) sıcak suda eritip kekik, kimyon ve karabiber ekleyerek salça eriyinceye kadar karıştırıp etlerin üzerine dökün ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin . Ben etlerin pişmesini bekleyecek zamanım olmadığı için 15 dk kadar düdüklü tencerede pişirdim.
Patlıcanlı Et Yemeği Patlicanli-et-yemegi-2-medium-150x150
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanların suyunu elinizle sıkın ve kızgın yağda kızartıp, kağıt havluda fazla yağlarının süzülmesini bekleyin.
Etler pişince kızarttığınız patlıcanları ekleyerek 5 dakika daha kısık ateşte pişirin, çok az su kalmış olmasına dikkat edin.
Patlıcanlı Et Yemeği Patlicanli-et-yemegi-8-150x150 Patlıcanlı Et Yemeği Patlicanli-et-yemegi-4-medium-150x150
Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
Karışımı bir fırın kabına alın ve fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Üzerine bir katman oluşturacak kadar kaşar peyniri rendesini ekleyin ve kaşarlar eriyince fırından çıkartın ve sıcakken servis yapın.
melek plus
melek plus

Mesaj Sayısı : 61
Points : 181
Kayıt tarihi : 23/10/10
Yaş : 37
Nerden : istanbul

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz