preslava kolik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

patlıcan paçası

Aşağa gitmek

patlıcan paçası Empty patlıcan paçası

Mesaj  Admin Salı Kas. 30, 2010 2:49 am

Patlıcan Paçası - Malzemeler - İçindekiler

1 kg kemer patlıcanı
6 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
2 adet soğan (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
Yarım su bardağı su
Tuz
Patlıcan Paçası - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Soğanı ve sarımsağı yağda kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip bir dk kadar kavurun. Tuzunu ve suyunu koyup kaynayınca ateşten alın. Patlıcanları bıçaklasapın üzerindeki kabukları kesin. Saplarını kürdan çöpü gibi inceltin.Patlıcanları közleyin.
Sol elinizle patlıcanları sapın tutup sağ elinizle bıçak ile sapın kabuğunu keserek aşağı doğru çekin. Soyup servis tabağının içine yerleştrin. Sapın kabuğunu kuş kafası gibi kenara çekerek patlıcanları kaşık arkasıyla yayın. Hazır olan malzemeyi kaşık ile patlıcanların üzerine bölüştürün. Dereotu serperek servis yapın.

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 220
Points : 634
Kayıt tarihi : 23/10/10
Nerden : kktc

http://preslavakolik.benimforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz