preslava kolik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

fesleğenli biber dolması

Aşağa gitmek

fesleğenli biber dolması Empty fesleğenli biber dolması

Mesaj  Admin Çarş. Kas. 17, 2010 7:31 pm

Malzemeler
4 diş sarmısak
1 adet chili biber
karabiber
120 ml. zeytinyağı
100 gram pirinç
800 ml. sebze suyu
100 gram arpacık soğanı
2 top mozarella
250 gram domates
tuz
1 demet fesleğen





Yemeğin Tarifi
Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı soyup, ezin. Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın. Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin. Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın. 45 ml. sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun. 700 ml. sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin. Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın. 4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın. Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml. yağ ve 100 ml. sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin. Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 2/3?si ile karıştırın. Kalan püreyi ayırın. Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın. İçine tuz ve karabiber ek

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 220
Points : 634
Kayıt tarihi : 23/10/10
Nerden : kktc

http://preslavakolik.benimforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz