preslava kolik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

yufkada etli pilav

Aşağa gitmek

yufkada etli pilav Empty yufkada etli pilav

Mesaj  Admin Salı Kas. 30, 2010 2:56 am

Yufkada Etli Pilav - Malzemeler - İçindekiler

1 adet yufka
1 kase pirinç
100 gr et
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Karabiber
Tuz
Yufkada Etli Pilav - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Bir tencerede yağda etleri kavurun. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra küçük küçük doğradığınız havuçları da ekleyip pilava yetecek kadar suyu ilave edin. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Etler piştikten sonra yıkadığınız pirinci de ilave edin. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra suyunu sürekli kontrol ederek pişirmeye devam edin.
Bir kek kalıbını veya fırın tepsisini yağlayp yufkayı serin. Pilavı içine boşaltıp düzeltin. Kenarından sarkan yufkayı pilavın üzerine gelecek şekilde kapatın. 180 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Ters çevirerek ve dilimleyerek servis yapın.

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 220
Points : 634
Kayıt tarihi : 23/10/10
Nerden : kktc

http://preslavakolik.benimforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz