preslava kolik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

gebelikte kilo alımı

Aşağa gitmek

gebelikte kilo alımı Empty gebelikte kilo alımı

Mesaj  Admin Çarş. Ara. 01, 2010 1:37 am

Yakın bir geçmişe kadar doktorlar anne adaylarının kilolarını belli sınırlar içinde tutmaya çalışmışlardır. Gebeliğin seyrinde anne adaylarının kilo artışları sıkı bir şekilde incelenmiş ve "aşırı" kilo alanlara düşük kalori diyeti uygulanmıştır. Bu devrelerde gebelerin tüm gebelik dönemleri boyunca 7-8 kilo almaları durumunda daha kolay doğum yapacaklarına ve doğum sonrası kilolarını daha kolay atacaklarına inanılmıştır. Bu görüş günümüzde geçerliliğini yitirmiştir. Ön planda olan alınan kilonun miktarı değil, bebeğin gelişimi, anne adayının tansiyonunun normal sınırlarda seyretmesi ve idrarda albumin çıkışı olmamasıdır. Sağlıklı bebek doğuran anneler geriye dönük incelendiğinde bunlar arasında gebelik boyunca hiç (!) kilo almayanlara rastlamak mümkün olduğu gibi, 30 kiloya kadar alanlara da rastlamak mümkündür. Ancak bu uç sınırlar toplumun ufak bir kesimini ilgilendirir ve anne adaylarının büyük bir kısmı tüm gebelik boyunca ortalama 12.5 kilogram alırlar.

Gebelikte alınan kilo bireysel özelliklere göre önemli değişiklikler gösterebilir. Alacağınız kilo ön planda gebelik öncesi ağırlığınız ile, daha sonra bebeğinizin erişeceği ağırlık, plasentanın erişeceği boyutlar, ırksal özellikler ve en son olarak gebelik esnasındaki beslenme alışkanlıklarınızla yakından ilgilidir.Kilonuzu ölçerken dikkat etmeniz gereken noktalar

* Eğer gebelik dönemi boyunca kilo alışınızı kontrol edecekseniz, ki aslında düzenli olarak kontrollere gidiyorsanız buna gerek yok, bir tartı edinin.
* Kilonuzu haftada bir, sabah kalktıktan hemen sonra üzerinizde sabah kıyafetleriniz varken ölçüp kaydedin.
* Ölçümleri hep sabahları ve hafif kıyafetlerle yapın. Eğer kilonuzu yemekler sonrasında ve/veya akşam saatlerinde ölçerseniz oldukça yanıltıcı sonuçlar alırsınız.
* Sürekli olarak aynı tartıyı kullanın ve tartılmadan önce ibrenin sıfırda olmasına dikkat edin.

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 220
Points : 634
Kayıt tarihi : 23/10/10
Nerden : kktc

http://preslavakolik.benimforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz